Find svar på ofte stillede spørgsmål

Du kan her finde spørgsmål og svar, der ofte bliver stillet angående Pinex (paracetamol) og dosering heraf. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, har du mulighed for nederst på siden at sende os dit spørgsmål.

Om Pinex

Pinex (paracetamol) er et middel mod svage smerter, som kan købes både med og uden recept på apoteket og online. Det virksomme stof hedder paracetamol.

Pinex (paracetamol)er velegnet til at behandle alle former for svage smerter som f.eks. hovedpine, tandpine, menstruationssmerter, muskel- og ledsmerter. Pinex (paracetamol)virker desuden febernedsættende.

Dosering

Voksne mennesker må sædvanligvis tage 0,5 til 1 gram Pinex (paracetamol) 3-4 gange i døgnet. 0,5 g svarer til 1 tablet. Altså må en voksen tage 1-2 tabletter 3-4 gange i døgnet – aldrig mere end 8 tabletter på et døgn.


For børn afhænger dosis af alder og legemsvægt. Du kan få hjælp til at beregne den korrekte dosis med Dosisberegneren

Læs mere

Håndkøbsmedicin skal som al anden medicin omgås med forsigtighed. Selv en beskeden overdosis af stoffet paracetamol (10-15 g) kan give livsfarlige forgiftningssymptomer og i værste fald medføre døden. Symptomer på forgiftning optræder som regel først 1-3 dage efter indtagelsen. Hvis du samtidig drikker alkohol eller har en leversygdom, forværrer det forgiftningen. Hvis du har mistanke om overdosering, skal du hurtigst muligt tage på skadestuen.

Pinex (paracetamol) bør ikke anvendes til børn under 2 år uden lægens anvisning.


Desuden må du ikke anvende Pinex (paracetamol), hvis du har meget dårligt fungerende lever eller nyrer. 


Smeltetabletter indeholder aspartam, der omdannes til fenylalanin i organismen. Derfor må du ikke tage smeltetabletter, hvis du har Føllings sygdom (enzymdefekt, der bevirker, at fenylalanin ikke kan nedbrydes). 


Tal med dit lokale apotek eller din læge om det.

Børn og sygdom

Du skal søge læge når:  • Et spædbarn har mere end 38,5°

  • Et større barn har mere end 40°C

  • Temperaturen tager pludselige spring op og ned

  • Barnet er omtåget og svær at komme i kontakt med

  • Feberen har varet mere end to dage


Børn op til to år må kun få smertestillende efter aftale med lægen.

Parabener er et af de mest anvendte konserveringsmidler. De bruges i en lang række fødevarer, i medicinske produkter og i kosmetik. Der findes flere typer af parabener, og ofte bruges flere slags parabener i samme produkt for at konservere så effektivt som muligt.

Hvorfor har vi fjernet parabenerne?
Nogle parabener har vist sig at være hormonforstyrrende. Flere parabener er under mistanke for at reducere mænds sædkvalitet, være kræftfremkaldende og give ændret kønsudvikling hos mennesker. Man mener også at nogen parabener kan virke som allergener, dvs. at brugen af parabenholdige produkter kan medvirke til allergiske reaktioner.


Derfor er mange forældre også skeptiske over for at give deres børn produkter, der indeholder parabener. Vi har ønsket at imødekomme det stigende ønske om at undgå parabener og har derfor udviklet Pinex Junior Mikstur (paracetamol) uden parabener.


Læs mere om Pinex Junior Mikstur (paracetamol).Pinex (paracetamol) bør ikke anvendes til børn under 2 år uden lægens anvisning.


Voksne med smerter

Gravide og ammende skal helst undgå al form for medicin. Men hvis du har behov for smertestillende eller febernedsættende, er paracetamol, som er stoffet i Pinex, det anbefalede.

Det er en god idé at vælge et andet præparat til tømmermænd pga. paracetamols leverpåvirkning, som du kan have i forvejen med tømmermænd.

Læs mere

Der findes særlige præparater til migræne, som er mere velegnede end Pinex (paracetamol).

Fandt du ikke det du søgte?

Send os dit spørgsmål. Udfyld med dine kontaktinformationer og dit spørgsmål nedenfor. Disclaimer: Har du et akut spørgsmål, skal du kontakte din læge. Du må ikke afvente at få et personligt svar. Lovgivingen foreskriver, at der ikke må afgives personlige helbredsoplysninger i forbindelse med spørgsmål. Actavis besvarer derfor kun generelle spørgsmål om Pinex-produkterne og deres funktioner. Nye spørgsmål og svar vil blive tilføjet her på siden løbende.