Almene smerter

Råd til almindelige smerter

Udover hovedpine kan Pinex (paracetamol) hjælpe på andre almene svage smerter, som tandpine og muskelsmerter.

Tandpine

Pinex (paracetamol) max. 2 tabletter 3-4 gange dagligt kan hjælpe mod svage smerter fra tænderne. Har du voldsomme smerter, er det en gode idé at spørge tandlægen til råds.

Hvis du fx skal til tandlægen for at få foretaget en rodbehandling, have en tand trukket ud eller andet, der kan forventes at give smerter, kan du tage 2 Pinex (paracetamol) en halv time, inden du går til tandlægen. Når du kommer hjem igen, er det vigtigt at følge tandlægens anbefalinger om evt. at fortsætte med at tage 2 Pinex (paracetamol) med 4-5 timers mellemrum for at forhindre, at smerterne bliver så voldsomme, at de ikke kan slås ned.

Menstrurationssmerter

Menstruationssmerter skyldes sammentrækninger i livmoderen og kan variere fra kvinde til kvinde og fra menstruation til menstruation. For nogle er det bare en del af dagliglivet, for andre næsten invaliderende. Menstruationssmerter kan også optræde mere eller mindre voldsomt i forskellige perioder af livet.

Hvis du lider af svage menstruationssmerter, kan Pinex (paracetamol) lindre dine smerter. Men det er altid en god idé at tale med lægen om eventuelle andre årsager til smerterne.

Muskel- og ledsmerter

Overbelastning ved træning eller fysisk arbejde, forkert arbejdsstilling eller psykiske spændinger er blot nogle af de ting, der kan give smertende muskler og led. På samme måde kan spændte muskler være årsag til tilbagevendende hovedpine.

Der er mange ting, du selv kan gøre for at forebygge og afhjælpe muskel- og ledsmerter, som ikke skyldes egentlig sygdom. Øvelser, afspænding, yoga, meditation og meget mere. Tal med din læge, eller læs på nettet om de mange muligheder.

Pinex (paracetamol) virker smertestillende på ømme muskler og led.

Akut Skade

 

Hvis du har fået en akut skade, skal du holde den beskadigede legemsdel i ro det første døgn. Læg en ispose på det ømme sted højst i tyve minutter ad gangen og ikke mere end en gang i timen. Læg evt. kompression på og hold den beskadigede legemsdel højt, så meget du kan i det første døgn.

 

Hvis det er en alvorlig skade, skal du naturligvis henvende dig til læge eller skadestue.