Hovedpine

Hovedpine

Hovedpine kan skyldes mange ting, så prøv at finde ud af, hvad der er årsag til din. Hvis du har tilbagevendende hovedpine, bør du tale med din læge. Det er en god idé at skrive ned, hvornår og hvor tit du får hovedpine. Det kan give din læge et klart billede af, hvor smerterne stammer fra.

DRIK MASSER AF VAND

Væskemangel er en meget hyppig årsag til hovedpine – især når det er varmt. Så husk at drikke masser af vand hver eneste dag. Helst mellem 1 og 1,5 liter om dagen og gerne mere ved høje temperaturer. Bare en let væskemangel kan give hovedpine. Og er der tale om mere betydelig væskemangel, kan du udover hovedpinen opleve mundtørhed, sløvhed og i nogle tilfælde reduceret vandladning. 

Motion og Frisk luft

Sørg for at få frisk luft og motion hver dag. En ensformig arbejdsstilling i et dårligt indeklima kan nemt forårsage hovedpine. Rejs dig jævnligt op og stræk kroppen. Tag trapperne, gå hen til kollegerne i stedet for at sende en mail og bevæg dig rundt, når du taler i telefon.

Nattesøvn og god udluftning

Det er også vigtigt at få tilstrækkelig med søvn om natten og at huske at lufte godt ud i soveværelset hver dag. En god nattesøvn giver dig ikke bare energi til dagen i morgen. Den er også afgørende for dit helbred på længere sigt.